SPLNĚNÁ PŘÁNÍ 1.ČÁST

ÚVOD

Vítám tě.
 Pokud jsi tu, a není to omylem, jsi tu protože tě nejspíše nadpis článku něčím zaujal, a chtěl by jsi rozvíjet svou mysl a své znalosti o životě. Jsi tu správně. Jen je důležité dávat pozor, a zamyslet se nad každým slovem. Na téma SPLNĚNÁ PŘÁNÍ budou dva články. Najdi si pár volných minutek a zkus porozumět, a hlavně najít způsob jak mít co si přeješ...
Důvod k napsání tohoto tématu je, že články na vnímání světa a okolí jsou sice na mém blogu poněkud čtené, ale zásadním důvodem je, že bych ráda pomohla všem, a to s rozvojem mysli a rozumu. A jak jinak než tímto směrem? 

Tyto články/texty/věty mi zabraly nějaký ten čas a trpělivost. Proto bych byla vděčná za jakékoliv zpětné zprávy od vás, a to například jak se vám tyto články a zpracování témata líbí.

OBSAH:

1. SÍLA POZORNOSTI
2. METODA "SKLENICE VODY"
3. ENERGIE
4. MAGNETISMUS
5. HOJNOST

Destiny has two ways of crushing us - by refusing our wishes and by fulfilling them. - Henri Frederic Amiel

1. SÍLA POZORNOSTI


Vítám vás v prvním nadpisu a maratonu splněných přání. Řekneme si něco o klíčovém faktoru vytváření reality — síle naší vlastní pozornosti.


Vždycky nacházíme to, co hledáme. Naše vnímání a rozum utvářejí to, co vidíme. Když budete ve světě hledat lásku, najdete lásku. Když budete hledat laskavost, najdete právě ji. Budete hledat něco lepšího, najdete něco lepšího. Což platí nejenom o tom, jak budeme vnímat svět a život, ale také o tom, co si budeme do života přitahovat.


Můžeme od života získat všechno, co budeme chtít. Člověk, který se soustřeďuje směrem, který pro něj není příznivý, si do života přitahuje víc toho, co se mu nelíbí. A ten, kdo zaměřuje pozornost směrem pro sebe příznivým, si do života přitahuje to, z čeho je mu dobře.

Aby se něco v našem životě objevilo, musí to nejprve vzniknout v myšlenkách. Teprve pak se to objeví také ve skutečném životě.


Nejprve vznikají ve vědomí nápady, vývody, přesvědčení a názory a další toky pozornosti. Ty se pak jakoby projektují do skutečnosti a život se reálně naplní tím, čím je naplněno vaše vědomí. Jaké je vědomí, takový je život.

Abychom proměnili život, je třeba změnit toky pozornosti. Jestliže jste například dříve byli naladěni na to, abyste zaznamenávali neshody s nějakým člověkem, logicky se vám dostávalo nesouladu s ním. Situace se může změnit, pokud se přeladíte z toho, co vás rozděluje na to, co vás spojuje.
Abychom změnili myšlenky a pozornost, je třeba změnit vnímání. Způsob, kterým vnímáme svůj život, zapříčiňuje to, co si do něj necháváme vstoupit a co nám život konec konců přináší. Jestliže chcete něco konkrétního změnit, změňte své vnímání té věci.
Všímejte si v životě toho, co potřebujete, a budete toho mít stále víc a víc. Pozorujte to, co se vám líbí, pak toho bude přibývat.
EXPERIMENT

Chcete-li se přesvědčit o tom, že člověk vidí to, na co je zaměřena jeho pozornost, zkuste jeden experiment. Dívejte se celý den kolem sebe a počítejte konkrétně buď modré, zelené nebo jakoukoliv barvu automobilů. Budete se divit, kolik jich kolem vás je.


I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand. - Confucius

2. METODA "SKLENICE VODY"


Dále si povíme něco o tom, jak nám obyčejná voda může pomoci získat to, co si přejeme.


Existuje mnoho metod využívajících lidského podvědomí. Tou nejsilnější a nejefektivnější, chceme-li dosáhnout splnění nějakého přání nebo přijmout nějaké rozhodnutí, je metoda „Sklenice vody“. Dostala se k nám ze starého Tibetu. Uplatněte ji, když si přejete, aby se vám něco vyplnilo. ¨


Metoda skutečně funguje, hlavní je nepochybovat o tom, co děláte. Určitě se vám to podaří.


Jak ji použít? Nic složitého v tom není.

1. Nejprve si napište na papír myšlenkovou formuli. Například: „Jsem šťastný člověk. Přitahuji úspěch, zdraví a pozitivní energii. Každý den jsem mladší a hezčí…“
2. Nahoru na papír postavte sklenici vody, nejlépe pramenité nebo z tajícího ledu.
3. Potom si promněte dlaně. Teplo, které na nich ucítíte, je vaší energií. Přiložte dlaně ke stranám sklenice, ale nedotkněte se jí.
4. Opakujte nahlas, co jste si zapsali. Snažte se přitom si s maximální přesností představit to, co říkáte.
5. Pak vodu vypijte.
Tuto proceduru provádějte buď před spaním nebo těsně po probuzení. Zkuste to, tahle metoda funguje s velkou efektivitou!
Na papír můžete napsat jakékoli přání. Hlavní je nepoužívat částici „ne“.
Formulace musejí být krajně konkrétní a logické.

«Proč mám myšlenkovou formuli zapisovat na papír?» — zeptáte se možná.
Odpověď je jednoduchá. Když své myšlenky zapisujeme, získávají doplňující sílu. Slova mohou nabít vodu informací obsaženou v jejich smyslu.

Energie vašich rukou posiluje váš záměr a nabíjí vodu. Abyste mezi dlaněmi cítili silný shluk energie, budete muset postup procvičovat několik týdnů.



3. ENERGIE 

Jídlo, stejně jako lidské tělo, se částečně skládá z vody a může rovněž mít určitou energii závislou na našich myšlenkách na ně.

Úkol tohoto tématu zní – než se pustíte do jídla, zamyslete se nad ním. Poděkujte mu za to, že bude živit vaše tělo. Za několik hodin se to, co teď leží před vámi na talíři, stane vámi. Tak trochu žertem se říkává, že opice potřebovala miliony let na to, aby se stala člověkem, zatímco banán k tomu potřebuje pouhou hodinu. Je to zázrak.

Dívejte se na své jídlo s radostí a láskou. Pomyslete na to, kolik práce bylo vynaloženo, aby se dostalo až na váš stůl.

Existuje obrovský rozdíl mezi jídlem spolknutým v běhu a jídlem konzumovaným uvědoměle, s láskou a vděčností.

Obyčejnou pozorností věnovanou jídlu ho nabíjíte skvělou energií.
Tuhle metodu někdo také používá jako způsob vědomé výživy zaměřené na hubnutí. Škodlivé jídlo jako takové poškozuje tělo jenom částečně, podstatnou část práce odvedou myšlenky, s nimiž to jídlo jíme. Když jíme kousek čokolády se slovy „sbohem štíhlosti“, je to jiný kousek čokolády, než ten, který jíme s požitkem, radostí a vděčností.

Na téma vědomého přístupu ke stravování bylo napsáno mnoho knih a řada myšlenek se v nich opakuje — za pomoci vědomého stravování je možné transformovat své tělo — stát se zdravějším a energičtějším a příznivě ovlivnit svoje tělesné tvary. Veškeré tajemství je v myšlenkách a vědomém přístupu, se kterými jídlo konzumujeme.



There is an immeasurable distance between late and too late. - Og Mandino


4. MAGNETISMUS

Jedno z největších životních tajemství spočívá v tom, že svět začíná námi. A i kdyby se život bůhví kolikrát snažil nás přesvědčit, že celý svět se netočí kolem jednoho každého z nás, zkušenost demonstruje pravý opak.

Svět každého člověka začíná jím samým. Můj svět začíná mnou a ten váš, začíná vámi.
Realita každého z nás je zcela a úplně závislá na našem vztahu k sobě samotným.
To, jak vnímáme sami sebe, podle jakých pravidel žijeme, jaká měřítka vůči sobě uplatňujeme, právě na tom v mnohém záleží, jak se k nám celý svět chová a čeho se nám v důsledku v životě dostává.

Jestliže sami sebe stavíme v životě na poslední místo, jestliže nedoplňujeme svoje zdroje, nerozvíjíme se, nemáme se rádi a zároveň očekáváme, že se v našem životě najednou objeví partner, princ na bílém koni, který vezme na svá bedra všechny naše starosti a jedním rázem vyřeší všechny naše problémy, je to pouhá iluze.
Pokud chceme prince, musíme se nejprve stát princeznou. Pokud toužíme po hlubokém, kvalitním vztahu se zralou osobností, musíme se sami stát rozvinutou osobností, která může takového člověka zaujmout. Jestliže si přejeme mít finanční hojnost, musíme zvýšit své standardy. To vše se musí stát vaší podstatou – od života se vám pak dostane potvrzení toho, že tak tomu doopravdy je.

Podívejte se na ideální obraz svého života. Co všechno byste chtěli v takovém životě mít?
Chtěli byste být zdraví? Pak musíte stvořit novou osobnost, jejímž je zdraví neoddělitelným atributem.

Pokud chcete kvalitní vztah, osobně se rozvíjejte, abyste svými zdroji dokázali nový vztah naplnit, aby úroveň vaší energie byla taková, že lidé si budou přát prostě být ve vaší blízkosti, ve vašem energetickém poli, ve vaší realitě.
Jestliže toužíte po romantice, mějte potěšení sami ze sebe a ze života.

Co byste na sobě měli změnit, abyste se stali osobností, k níž to všechno právem patří. Sestavte si plán, podle kterého v sobě budete postupně rozvíjet kvality nové osobnosti.



5. HOJNOST

Chcete žít v hojnosti a zvýšit svoji finanční laťku?

Jak se chová člověk, který tohle už má? Nejspíš zaměřuje pozornost na to, jak vygenerovat ještě větší příjmy a ne na to, jak ušetřit.

Možná je třeba zvýšit kvalitu svých standardů pokud jde o přístup k sobě samému. A svou pozornost zaměřit na to, jak dát světu ještě více své lásky a užitečnosti, aby svět na tuhle naši investici mohl odpovědět. To je ta nejjistější cesta.

Pokud zaměřujeme pozornost na šetření každé koruny, nedokážeme vidět možnosti. To se jenom tak zdá, že bohatí lidé se zabývají pouze tím, že celé dny chodí po obchodech a nakupují všechno, co je nejdražší.
Ve skutečnosti celé dny přemýšlejí, čím by mohli být světu prospěšní, jak by dnes mohli udělat ještě víc než včera.
Protože chápou, že peníze, to jsou možnosti. A jestliže se naučí s těmito možnostmi pracovat také ve prospěch jiných lidí, budou ho i oni sami mít dost.
Abyste mohli žít, jak jste nikdy nežili, musíte dělat věci, které jste nikdy nedělali.
Je hloupost dělat pořád to samé a očekávat, že výsledky budou různé.

Položte si otázku — přivede mě to, co dneska dělám k tomu životu, o kterém sním? Jestliže ano, pak v tom pokračujte. Jestliže ne, změňte to. Tak jednoduché a tak složité to je.
Všechno je však ve vašich rukou. Celý život máte ve svých rukou. Udělejte ho tedy konečně takovým, aby vás naplňoval a přinášel vám každý den radost.


Always do your best. What you plant now, you will harvest later. - Og Mandino

Dokážete všechno, jen na to nesmíte zapomínat a musíte kráčet potřebným směrem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky