RTY

Výsledek obrázku pro rty



RTY 

Rty jsou měkké, pohyblivé a mírně vyčnívají z roviny obličeje.
 Za mě jedna z nejdůležitější částí obličeje, který vás dělá krásnější.


Jídlo je základ


Právě jídelníček často určuje, jak se cítíme i jak vypadáme. Týká se to i rtů: popraskané můžou značit nedostatek některých vitaminů a minerálů. Aby se zacelily koutky a rty byly zdravé a hebké, pomůže zinek (je třeba v celozrnném pečivu, oříšcích a v hovězím mase) a vitaminy skupiny B.
Najdete je ve fazolích, brokolici, listovém salátu a listové zelenině vůbec. Vhodné je zařadit i vejce, hovězí, vepřové či krůtí maso a mořské ryby, hlavně tuňáka.

Balzámování

Vyberte si dobrý balzám! Zvlášť v zimě potřebují rty hodně hydratace a výživy. Proto se raději nedívejte na estetickou stránku ale spíše na jeho složení. Ve složení kvalitních tyčinek na rty by neměly chybět látky, jako je bambucké máslo, mandlový či olivový olej, panthenol a samozřejmě vitaminy. I v chladnějším období volte raději ochranný balzám s UV filtrem.

I rtěnka může pomáhat

Nezapomeňte na odlíčení!
Nosit rtěnku v chladných dnech dřív znamenalo mít na konci dne vyschlé rty. Teď je naštěstí na trhu mnoho produktů, které zároveň o rty pečují. V drogerii či parfumerii pátrejte po rtěnkách i lescích na rty, které jsou označené jako „hydratační“, „vyživující“ nebo „zvláčňující“. 

Rty je třeba na konci dne odlíčit stejně důkladně jako zbytek tváře. Teplá voda obvykle nestačí, nejlepší je pleťové mléko, které navrstvíte na rty a setřete vatou nebo papírovým kapesníkem. Dočistit ještě můžete vatovým tamponkem namočeným v micelární vodě. Závěrečnou hydrataci pak zase zajistí kvalitní balzám – na noc klidně použijte hutnější. Pro ještě více výživy ho můžete smíchat s pár kapkami přírodního oleje.

Domácí recept jak na krásné rty

Pokožku obličeje i těla je dobré jednou až dvakrát týdně ošetřovat peelingem, to samé platí i pro rty. Kvalitní produkt totiž odstraňuje odumřelé kožní buňky a pokožku vyhlazuje. Na rtech je pleť nejtenčí a velice citlivá, proto je nejlepší použít speciální peeling na bází cukru.

Výsledek obrázku pro rty
Související obrázek

Můžete si vyrobit i svůj vlastní peeling:
smíchejte lžičku cukru (nejlépe hnědého), lžičku medu a trochu olivového, avokádového nebo kokosového oleje. Rty směsí potřete, promasírujte a dobře opláchněte vodou. Po tomto zákroku je nejlepší si na rty nanést hydratační krém či kvalitní neparfémovaný balzám. A rty nechat odpočívat, dokud se vám opět nezbarví do původní barvy vašich rtů.

O své rty se dobře starejte a domácí peeling si občas udělejte a rozhodně vám pomůže! Doufám že vám tento článek něco dal, a že vám i rtům to pomůže!

Komentáře

Oblíbené příspěvky